DesertRetete

Chec pufos cu cacao

26.6KViews

Cele mai frumoase sarbatori sunt acelea in care mirosul de chec pufos  cu ciocolata te invaluie. De aceea vreau sa va impartasesc cum fac eu checul cu ciocolata.

INGREDIENTS

  • Faina – 35 g
  • Unt/ulei – 200g
  • Smantana sau lapte – 150 ml
  • Zahar – 200 g
  • Oua 6 buc
  • Rom– 20 ml
  • Praf de copt – 5 g
  • Zahar vanilat – 15 g
  • O lamaie – 50 g
  • Sare – 10 g

Mod de preparare

Se tapeteaza formele de chec cu margarina si faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si sucul de la o lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Dupa aceea, se pun galbenusurile, untul topit (uleiul), smantana (laptele), se amesteca cu telul de cateva ori apoi se adauga faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat.

Se amesteca cu telul pana cand se incorporeaza toate ingredientele.

Stafidele se lasa sa se inmoaie in rom. Rahatul se taie in bucati mici si se trece prin faina, pentru ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele.

Daca doriti puteti adauga in compozitie stafide si rahat.

Compozitia se rastoarna in tavi si se introduce la cuptor, 30-40 de minute.

Se serveste ca si desert.

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
×