CiorbeRetete

Ciorba de burta cu smantana

Reteta traditionala de ciorba de burta cu smantana

73.8KViews

Ciorba de burtă provine din bucătăria turcească și se numără printre mâncărurile preferate ale românilor.

Ciorba de burtă reprezintă remediul perfect pentru răceli. Ea se prepară cu usturoi și oțet, iar acestea sunt inamicii răcelii. În plus, zincul din carnea de vită întărește sistemul imunitar.

Consumată fierbinte, ciorba de burtă are un conținut crescut de antioxidanți care distrug pur și simplu celulele canceroase și ajută de asemenea la metabolizarea mai rapidă a grăsimilor.

Ea are un conţinut caloric ridicat care nu se datorează componenței de bază a reţetei – stomacul de animal (burtă) porc/vită, care este pură masă musculară, proteină şi fără prea mare conţinut lipidic. Rețeta de bază conține ingrediente cu o cantitate consistentă de smântână, ulei sau alte grăsimi animale ceea ce fac din ciorba de burtă o bombă calorică.

INGREDIENTS

  • 2500g amestec pentru ciorba de burta
  • 150 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 100 g radacina de telina
  • 100 g usturoi
  • 2 g piper boabe
  • 250 g smantana
  • 200 g gogosari rosii in otet
  • 3 oua (galbenusuri)
  • 70 ml otet
  • 75 g faina
  • 30 g sare

Proces tehnologic

Amestecul de ciorba de burta se opareste si se spala. Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Morcovii si radacina de telina se curata, se spala si se taie in doua sau in patru, pe lungime, iar ceapa se taie in doua. Usturoiul se curata si se spala; 50 g se lasa intreg, iar 50 g se zdrobesc. Gogosarii rosii in otet se taie julien.

Mod de preparare

Amestecul pentru ciorba de burta se fierbe circa 3 ore, in 8 litri de apa si se spumeaza, dupa care se adauga morcovii, ceapa, radacina de telina, piperul, usturoiul intreg si sarea. Dupa fierbere, carnea se taie fasii subtiri, lungi de cca 5 cm, zeama se strecoara si se toarna peste carne.
Separat se amesteca faina cu smantana si galbenusurile si se toarnaq treptat in ciorba, amestecand continuu. Se adauga otetul, gogosarii si usturoiul zdrobit amestecat cu 200 g zeama de la ciorba si strecurat.

Se mai fierbe totul inca 10 minute.

Preparatul se serveste fierbinte.

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
×