Desert

Crema de zahar ars – reteta fina si usor de preparat

SONY DSC
72.9KViews

Crema de zahar ars este originara din Anglia. Crema mea de zahar ars este o reteta foarte usor de facut si foarte delicioasa.

INGREDIENTE

  • 8 oua intregi
  • 200 g zahar tos
  • sare pentru gust
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 l lapte cu minim 3,5 % grasime

Pentru caramel

  • 150 – 200 g zahar tos

Mod de preparare?

Se caramelizeaza 150 g de zahar, fara sa se arda. Forma respectiva se tapeteaza cu zahar caramel, prin rotirea formei, astfel incat peretii acesteia sa se acopere cu zahar, pana la inaltimea la care va ajunge crema.

Ouale se amesteca la cald, cu 200 g zahar, adaugandu-se lapte, vanilie sau zahar vanilat. Aceasta compozitie se toarna in forma tapetatat cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie). Vasul acoperit se introduce la cuptor, la o temperatura moderata, 45 de minute.

Crema se lasa sa se raceasca complet si se rastoarna pe un platou sau farfurioara.

Preparatul se serveste rece, cu siropul care a fost pregatit.

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
×