AperitiveReteteSarbatori

Piftie de curcan, reteta simpla

SONY DSC
27.8KViews

A venit zapada si odata cu ea ne pregatim pentru sarbatorile de iarna. Ceea ce nu trebuie sa ne lipseasca de pe masa este piftia traditionala. Eu am ales astazi sa fac o piftie din carne de curcan pentru ca este mult mai usoara pentru organism.

Carnea de curcan este mereu inclusa in dietele sarace in grasimi. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Cel mai important este scaderea colesterolului rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar.

INGREDIENTS

  • 1kg carne de curcan (gaturi, aripi, pulpa superioara)
  • 1 ceapa intreaga
  • 2 morcovi
  • 2  radacini pastarnac
  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • sare pentru gust
  • piper

MOD DE PREPARARE?

Se spala carnea foarte bine sub jet de apa rece. Se aseaza intr-un vas peste care se toarna apa.

Pentru a obtine o piftie care se incheaga singura (fara a fi nevoie de gelatina), trebuie neaparat sa folosim cat mai multe oase.

Carnea se fierbe pana cand apa scade la jumatate la foc mediu.  In timpul fierberii se aduna spuma care se formeaza deasuprea. Supa trebuie sa fie lichida, fara impuritati.

piftine din curcan

Se curata legumele (morcovii, pastarnacul, telina, ceapa). Legumele curatate si spalate se lasa intregi si se pun in supa de oase. Se sareaza dupa gust, se adauga si celelalte condimente (piper, foi de dafin) si se lasa la fiert.

Intre timp se curata usturoiul si se paseaza bine.

Piftia de curcan este gata atunci cand carnea se desprinde de pe oase. Se scot separat legumele si carnea atunci cand consideram ca procesul de fierbere este la final. Se lasa 10-15 minute sa se raceasca.

Usturoiul bine pisat, il adaugam in supa calduta (nu fierbinte). Amestecam usor, iar daca consideram ca este necesar mai adaugam putina sare. Se lasa circa 20 minute pentru ca aromele sa se omgenizeze.

Strecurarea: Personal folosesc o sita cu ochi foarte mici pentru a strecura foarte bine piftia. Se mai poate utiliza si un tifon. Supa trebuie sa fie lichida la finalul operatiunii.

In vase adanci se aseaza intai carnea si legumele taiate fasii. Se toarna supa in fiecare vas acoperind carnea si legumele. Se da la rece la temperaturi intre 0 si -1 grad.

Pofta buna!

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
×