Mancaruri gatiteRetete

Sufleu de cartofi cu carne tocata

Reteta simpla de sufleu de cartofi cu carne tocata

63KViews

Am vrut să fac soufflé de cartofi de mult timp. Este o retea usor de facut, ideala pentru sezonul de toamna.

INGREDIENTE

  • 3 – 4 cartofi mari
  • 250 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • Condimente dupa gust (boia dulce, rozmarin)
  • 1 lingurita bulion
  • 50 g unt topit
  • sare pentru gust
  • piper

MOD DE PREPARARE

Cartofii se curata si se spala bine. Se fierb intr-un vas cu apa si sare. Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei, ceapa tocata marunt, carnea tocata, 1 lingurita bulion si se calesc.
Cartofii fierti se prepara piure. Bolurile tapetate cu unt topit se umplu cu un strat de piure de cartofi. Peste piure se pune un strat din amestecul de carne tocata si la final un alt strat de piure de cartofi.

Se sparge un ou batut deasuprea pentru a se forma o crusta. Se da la cuptor cc 15-20 minute.

Preparatul se serveste cald.

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
×