
Am vrut să fac soufflé de cartofi de mult timp. Este o retea usor de facut, ideala pentru sezonul de toamna.
INGREDIENTE
- 3 – 4 cartofi mari
- 250 g carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 2-3 linguri ulei
- Condimente dupa gust (boia dulce, rozmarin)
- 1 lingurita bulion
- 50 g unt topit
- sare pentru gust
- piper
MOD DE PREPARARE
Cartofii se curata si se spala bine. Se fierb intr-un vas cu apa si sare. Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei, ceapa tocata marunt, carnea tocata, 1 lingurita bulion si se calesc.
Cartofii fierti se prepara piure. Bolurile tapetate cu unt topit se umplu cu un strat de piure de cartofi. Peste piure se pune un strat din amestecul de carne tocata si la final un alt strat de piure de cartofi.
Se sparge un ou batut deasuprea pentru a se forma o crusta. Se da la cuptor cc 15-20 minute.
Preparatul se serveste cald.
Source:Agenda Bucatarului
previous article
Sufleu de vinete
next article
Ciorba de burta cu smantana
Leave a reply