Mancaruri gatiteRetete

Sufleu de vinete

51.7KViews

Prepararea unui sufleu nu este o sarcină dificilă. Sufleul de vinete este chiar delicios.

INGREDIENTE (pentru 10 portii)

  • 1 Kg vinete
  • 200 g margarina sau unt
  • 5 buc oua
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 20 g sare

MOD DE PREPARARE

Vinetele se coc, se scurg si se toaca marunt. Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma.

In 175 g margarina topita sau unt se inabusa faina dizolvata in 100 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga restul de lapte, sare si se fierbe totul circa 10 minute. IN sosul obtinut se adauga galbenusurile, vinetele si se amesteca pentru omogenizare. Albusurile batute spuma se adauga in compozitie amestecand usor.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma unsa cu margarina sau unt si se introduce la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste.

Preparatul se serveste cald.

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
×