Ingrediente

Cartofi dulci – sursa bogata in vitamina A

cartofi dulci
3Views

Consumul de cartofi dulci a inceput sa creasca in ziua de astazi. Este o leguma la fel ca si cartoful bogata in zaharuri si amidon. Cu toate ca frunzele si lasatarii sunt comestibili, cele mai consumate sunt radacinile tuberoase bogate in amidon. Acasa se poate coace si se poate servi ca si gustare sau ca desert. Cartofii dulci mai pot fi consumati fierti sau impreuna cu alte legume, in feluri de mancare.

Mod de folosire cartofi dulci

Preparatele din cartofi dulci sunt foarte apreciate, astfel ca ei se pot consuma fierti, copti sau chiar prajiti. In China cartofii dulci din soiul galben, sunt copti intr-un tambur mare de fier si sunt vanduti ca si preparate comestibile pe strada in sezonul rece de iarna. In Japonia cartoful dulce fiert este cel mai adesea consumat.

În Malaezia, cartoful dulce este adesea tăiat în cuburi mici și gătit cu ignam și lapte de cocos (santan) pentru a face un desert dulce numit bubur caca.

Este adesea folosit ca desert în diferite culturi; este popular și ca gustare. Toate părțile plantei sunt folosite ca furaje pentru animale.

cartofi dulci gratinati
retete cartofi dulci

Beneficii cartofi dulci

Cartofii dulci sunt bogati in vitamina B6, care ajuta la reducerea homocisteinei chimice care a fost asociata cu bolile degenerative si previne atacul de cord.

Consumul de cartof dulce este o sursa de vitamina A si C, care ajuta la prevenirea virusurilor de raceala si gripa si este esentiala in formarea oaselor si a dintilor. Ajuta la digestie si la formarea celulelor sanguine.

Continutul de vitamina D este esential in mentinerea energiei corpului uman.

Cartofii dulci conțin, de asemenea, fier care este important pentru un sistem imunitar bun și pentru menținerea unui nivel sănătos de hemoglobină.

Cartofii dulci sunt o sursă bună de magneziu, care este esențială pentru funcția sănătoasă a arterelor, sângelui, oaselor, inimii, mușchilor și nervilor.

Cum sunt pastrati cartofii dulci?

În mod ideal, ar trebui să fie păstrati afară nu in frigider,  într-un loc răcoros, uscat, întunecat și bine ventilat, nu mai mult de 60 F / 15C. Acest lucru ar trebui să mențină cartofii dulci proaspeți timp de până la 10 zile.

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
×