
Există nenumărate rețete culinare, în carea ceapa este folosită pentru a oferi gust și savoare preparatelor culinare. Atunci când gătiți alegeți ceapa uscată pentru că are cea mai puternică aromă. Există mult mai multe sortimente de ceapă, de la ceapa verde utilizată la pregătirea salatelor, burgerilor la ceapa roșie, cipollini etc.
Cum alegem ceapa?
Cumpărați legume proaspete. Ceapa trebuie să aibă un bulb ferm, fără pete și alte semene de deteriorare. Culoarea cepei uscate trebuie sa fie cât mai luminoasă.
Cum se gătește ceapa uscată
In primul rând îndepărtați invelișul uscat. Tăiați ceapa în jumătate de la codiță către capăt. Astfel sunteți sigur că păstrați aroma legumei. Dacă doriți o puteți felia în semilună fiindcă cănd o prăjiți se pătrunde mult mai rapid. Ceapa o mai puteți tăia și cubulețe pentru diferite feluri de mâncare.
Cum se păstrează ceapa
Ceapa se păstrează în loc răcoros bine ventilat.