
Spre deosebire de clatite cu ciocolata si banane, care sunt subtiri, pancakes sunt mai groase, au o consistenta pufoasa si o suprafata aurie uniforma.
In America se servesc la micul dejun, alaturi de diferite toppinguri. Siropul de artar este cel mai popular dintre ele, dar regasim fructele proaspete, sosuri de ciocolata sau vanilie, marmelada, alaturi de aceste delicioase clatite americane.
INGREDIENTE
- 200g faina
- 1 ou
- 250ml lapte
- 1 lingura zahar
- 3 lingurite praf de copt
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita esenta vanilie
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE
1. Intr-un castron incapator, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si praful generos de sare.
2. In centrul fainii fa o gaura si sparge oul, adauga laptele si esenta de vanilie, apoi mixeaza bine aluatul pentru pancakes.
3. Odata omogenizat aluatul, incorporeaza treptat cele 3 linguri de ulei sau de unt topit.
4. Incinge o tigaie antiaderenta intinsa si unge-o cu putin unt sau ulei.
5. Formeaza cu polonicul cate o clatita americana de cate 7-8 cm in diametru. In functie de dimensiunea tigaii, poti frige una, doua sau chiar trei clatite americane simultan.
6. Intoarce clatitele cu o spatula cand observi ca apar multe bule pe suprafata de sus a lor.
7. Din aceasta reteta de pancakes rezulta 4 portii pe care le poti servi la micul dejun.