
Secretul celei mai bune retete de clatite? Sta in numarul de oua si raportul acestora cu restul de ingrediente. Cu alte cuvinte? Cu cat pui oua cu mai multa dare de inima in compozitia pentru clatite, cu atat iti vor iesi mai moi, mai pufoase si vei evita situatiile in care iti ies niste clatite gumoase sau chiar casante!
INGREDIENTE
- 100 g faina
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 10 ml ulei
- 1 lingura esenta rom
- un praf de sare pentru gust
- coaja rasa de la o lamaie
MOD DE PREPARARE?
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul sau mixer manual. Galbenusurile se bat impreuna cu esenta de rom, un praf de sare, coaja rasa de la lamaie, 10 ml ulei si 50 ml lapte. Adaugam in ploaie faina si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase. Subtiem compozitia cu restul de lapte. La final adaugam albusurile peste toata compizitia si le omogenizam.
Incingem tigaia 3-4 minute si o ungem cu putin ulei pe toata suprafata.
Pentru a fi pufoase, compozitia trebuie lasata sa se odihneasca o noapte in frigider.
Cu un polonic luam din compozitia de clatite si punem in tigaia incinsa, avand grija sa acoperim toata suprafata, Se coace pe ambele parti, intorcand clatita cu un cutit.
Clatitele le putem umple cu Nutella si banane taiate felii in timp ce le pregatim.
Pofta buna!