
Cornulete fragede cu rahat – cornulete vanilate si aromate, fragede de se topesc in gura. Din acelasi aluat cu unt sau untura se pot face si cornulete cu gem, cornulete cu nuca.
INGREDIENTE
- 300 g faina
- 175 g unt la temperatura camerei
- 3 galbenusuri proaspete medii
- 100 g zahar pudra vanilat
- 1 varf cutit sare
- cca 200 g rahat
- 50 ml lapte rece
- zahar pudra (pentru tavalit)
MOD DE PREPARARE
- Punem untul in vasul robotului, adaugam sarea si zaharul pudra si mixam pana obtinem o crema omogena.
- Adaugam cele 3 galbenusuri, unul cate unul, avand grija sa adaugam urmatorul galbenus numai dupa ce precedentul a fost inglobat perfect in crema de unt.
- Cernem faina si o adaugam treptat in aluat. La sfarsit adaugam laptele si mixam pana cand obtinem un aluat moale omogen.
- Rasturnam aluatul cornuletelor pe masa de lucru usor pudrata cu faina si il compactam. Nu trebuie sa il framantam foarte mult, ci doar sa ii dam o forma compacta.
- Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 1 ora sau pana cand se intareste suficient pentru a putea fi intins fara probleme.
- Dupa repaus, eliminam folia si framantam putin aluatul. Pudram masa de lucru cu faina si il intindem intr-o foaie de cca 6-7 mm grosime.
- Taiem foaia in triunghiuri cu o baza de cca 2 cm, asezam o bucatica de rahat deasupra triunghiului si apoi il rulam dinspre baza spre varf.
- Punem cornuletele cu rahat in tava de cuptor (mie mi-au iesit doua tavi pe care le-am copt separat) si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-14 minute. Cornuletele trebuie sa prezinte o suprafata foarte putin rumenita.
- Scoatem tava din cuptor, lasam cornuletele cu rahat in tava 2-3 minute (imediat dupa coacere, cornuletele sunt foarte fragile. Nu le scoatem din tava decat dupa 2-3 minute), apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat sau doar le pudram.
- Le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Le gustam cu pofta, alaturi de o cana cu ceai, lapte sau cafea.
previous article
Piper negru
next article
Pulpe de pui la cuptor cu pilaf
Leave a reply