
Crema de zahar ars este originara din Anglia. Crema mea de zahar ars este o reteta foarte usor de facut si foarte delicioasa.
INGREDIENTE
- 8 oua intregi
- 200 g zahar tos
- sare pentru gust
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 l lapte cu minim 3,5 % grasime
Pentru caramel
- 150 – 200 g zahar tos
Mod de preparare?
Se caramelizeaza 150 g de zahar, fara sa se arda. Forma respectiva se tapeteaza cu zahar caramel, prin rotirea formei, astfel incat peretii acesteia sa se acopere cu zahar, pana la inaltimea la care va ajunge crema.
Ouale se amesteca la cald, cu 200 g zahar, adaugandu-se lapte, vanilie sau zahar vanilat. Aceasta compozitie se toarna in forma tapetatat cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie). Vasul acoperit se introduce la cuptor, la o temperatura moderata, 45 de minute.
Crema se lasa sa se raceasca complet si se rastoarna pe un platou sau farfurioara.
Preparatul se serveste rece, cu siropul care a fost pregatit.