
Piperul negru este un fruct uscat folosit ca si condiment in multe preparate culinare. Piperul negru atat boabe cat si macinat se poate combina cu sarea oferind preparatelor culinare un gust usor picant. Semintele negre cu un invelis usor incretit sunt folosite pe scara larga in bucatariile din intreaga lume, chiar si macinate ele oferind o aroma puternica. macinat, piperul trebuie depozitat intr-un recipient etans pentru a nu-si pierde aroma.
Utilizare
Piperul sub forma de pulbere, macinat, este cel mai utilizat in retete, dar si boabeleintregi isi pastreaza aroma. Ca si condiment este folosit la prepararea sosurilor, supelor, tocanitelor, salate cat si carne la gratar.
Valoarea nutritionala
Extractul de ulei este folosit pentru crearea lotiunilor pentru masaj si diverse tratamente. Piperul poate ajuta la tratarea unor boli cum ar fi insuficiente respiratorii si frig.
Stiati ca piperul a fost o data destul de pretios? Asemeni unei monede de schimb.