Prajitura cu caise – reteta clasica
Prajitura cu caise este una dintre retetele de prajituri ale copilariei. O reteta simpla de vara care sigur te va cuceri.
INGREDIENTE
- 500g caise
- 8 oua
- 150 g zahar
- 250g faina
- 2 linguri ulei sau unt topit
- 1 praf de sare
- 10 g praf de copt
Pentru a putea obtine cea mai buna prajitura amestecati ingredientele uscate separat, si ingredientele lichide separat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma.
MOD DE PREPARARE PRAJITURA CU CAISE?
Turnam cele 150g zahar peste albusurile batute spuma pana ce se obtine o bezea.
Amestecam galbenusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se incorporeaza in bezeaua creata anterior amestecand cu o paleta de sus in jos. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt. Se incorporeaza faina in aluat amestecand incet cu aceleasi miscari sus jos. Se pun 2 linguri de ulei sau unt topit in compozitie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt rasturnam compozitia noastra. Caisele taiate pe jumatate le asezam in compozitia din tava. Datorita faptului ca sunt mai grele exista posibilitatea ca ele sa se duca in compozitie.
Se introduce prajitura in cuptorul incins pentru circa 30 de minute.
Prajitura de caise se scoate din cuptor, se lasa la racit. Se portioneaza in patrate egale.
Pofta buna!