Pulpe de pui la cuptor cu pilaf este una dintre mesele mele preferate pentru o viata sănătoasă. Pui si orez fierte împreună într-un simplu sos cremos. Această rețetă ușoară de gătit lent este făcută cu ingrediente proaspete. Una dintre cele mai bune retete de pulpe de pui la cuptor cu pilaf.
INGREDIENTE
- pulpe de pasare – 4 buc
- 1 buc ceapa uscata
- 1 buc morcov
- 400g orez pentru pilaf
- 2-3 foi dafin
- sare, piper pentru gust
- 2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE
Cele 4 pulpe de pui se taie pe jumatate. Puneti la fiert in apa, cele 8 bucati de pui, impreuna cu un praf de sare si 2-3 foi de dafin.
Se curata ceapa, morcovul. Morcovul se rade pe razatoarea mica.
Daca bucatile de pui au fiert se poate inchide focul si se strecoara supa de pui.
Bucatile de pui se prepara separat la cuptor.
Se pune ceapa la calit in 2 linguri de ulei si morcovul ras. Se adauga 1 cana de orez pentru pilaf (cca 400g) peste care se toarna 3 cani de supa de pui gata preparata. Se lasa la fiert la foc mic, amestecand continuu pana ce se leaga pilaful.
Bucatile de pui se aseaza pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau la cuptor pentru a se rumeni.
Imediat ce pilaful s-a legat se stinge focul si se lasa acoperit 10 minute.
Preparatul se serveste cald, alaturi de bucatile de pui la cuptor.