
Fie că sărbătorim Paștele sau Crăciunul, salata Boeuf nu lipsește de pe masa. De aceea m-am gândit că ar fi o idee bună să vă spun cum fac eu acest preparat delicios. Denumirea chiar daca este în limba franceză, acest preparat culinar are origini rusești. Cu toate acestea, amestecul dintre cartofi, legume si maioneză nu este popular numai in România și Rusia ci se regăsește și în Bulgaria, Spania, multe țări din Orientul Mijlociu, toată America Latină etc.
INGREDIENTE
- 2 bucati de cane curcan – aripa, pulpa
- 2 cartofi
- 1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac
- muraturi sau castraveti in otel
- 1 cescuta de mazare congelata
- 1 cescuta maioneza
- sare, piper
- 1 lingura mustar
Salata de Boeuf, este o salata traditionala facuta in perioada sarbatorilor de Paste, Craciun si Anul Nou. Preparatul poate fi servit pe o farfurie ca si aperitiv.
Dacă nu ati făcut acesta salta, inseamna ca nu ati simțit sarbatorile de Crăciun, sau Revelion. .
CUM SE PREPARA?
- Spala carnea sub jet de apa rece. Fierbe carnea timp de aproximativ 45 minute.
- Curata legumele. Pune legumele la fiert in apa, cu un praf de sare.
- Lasa carnea si legumele sa se raceasca.
- Taie in bucatele mici legumele si carnea si pune totul intr-un bol, peste care pune o lingura de mustar, putin din cantitatea de maioneza, sare piper si amesteca.
- Netezim totul in bol peste care punem cealalta cantitate de maioneza.
Vom obtine cea mai buna salata boeuf de sarbatori. Pofta buna!