
Prepararea unui sufleu nu este o sarcină dificilă. Sufleul de vinete este chiar delicios.
INGREDIENTE (pentru 10 portii)
- 1 Kg vinete
- 200 g margarina sau unt
- 5 buc oua
- 250 ml lapte
- 200 g faina
- 20 g sare
MOD DE PREPARARE
Vinetele se coc, se scurg si se toaca marunt. Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma.
In 175 g margarina topita sau unt se inabusa faina dizolvata in 100 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga restul de lapte, sare si se fierbe totul circa 10 minute. IN sosul obtinut se adauga galbenusurile, vinetele si se amesteca pentru omogenizare. Albusurile batute spuma se adauga in compozitie amestecand usor.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma unsa cu margarina sau unt si se introduce la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste.
Preparatul se serveste cald.
Source:Agenda Bucatarului
previous article
Ceapa
next article
Sufleu de cartofi cu carne tocata
Leave a reply