NEGRESA PUFOASA CU CIOCOLATA
Negresa pufoasa cu ciocolata sau visine din visinata din camara. Sezonul de iarna ne face mult mai pofticiosi si de aceea vreau sa va impartasesc reteta mea de negresa pufoasa. Prajitura negresa pufoasa cu ciocolata sau visine este atat de apreciata de cei mici dar si de cei mari.
INGREDIENTE
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 3 oua
- 3 linguri ulei sau unt topit
- 1 praf de sare
- 10 g praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1 ciocolata menajera Nestlle, sau visini din visinata
- esenta de vanilie
- 100 ml lapte
Pentru a putea obtine cea mai buna prajitura amestecati ingredientele uscate separat, si ingredientele lichide separat.
Reteta pentru negresa pufoasa cu ciocolata trebuie neaparat sa o incercati. Este cea mai simpla prajitura si cea mai apreciata.
MOD DE PREPARARE NEGRESA PUFOASA CU CIOCOLATA?
Preincalzim cuptorul la 170 grade. Intr-un vas se amesteca ingrediente uscate: faina, praf de copt, cacao pudra si un praf de sare. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu telul sau un mixer manual. Galbenusurile se amesteca cu 150g zahar si se mixeaza pana devine cremos. Se adauga esenta de vanilie, ulei sau unt topit si laptele amestecand in continuare.
Peste albusurile batute spuma se adauga amestecul de ingrediente uscate cat si amestecul din ingredientele lichide. Se omogenizeaza cu o spatula amestecand de jos in sus, rostogolind astfel intreaga compozitie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt rasturnam compozitia noastra de prajitura negresa pufoasa cu ciocolata. Sfaramam ciocolata vrac, iar bucatelel le lasam sa alunece in blatul prajiturii. Bucatelele de ciocolata se vor regasi in interiorul prajiturii noastra. Se poate inlocui ciocolata cu visine din visinata.
Se introduce prajitura in cuptorul incins pentru circa 50 de minute.
Toping
Ciocolata vrac se topeste intr-un vas pe baie de aburi, la bain-marie. Atunci cand este suficient de ropita se adauga unt la temperatura camerei si se omogenizeaza amestecand continuu.
Prajitura negresa pufoasa cu ciocolata se scoate din cuptor, se lasa la racit. Se portioneaza in patrate egale. Se introduce fiecare bucata de prajitura in crema de ciocolata si se aseaza pa platou.
Pofta buna!